Mais klaarmaken

Hoe kun je mais klaarmaken

Er zijn verschillende manieren om mais klaar te maken. Je kunt mais koken, stomen, poffen, barbecueën en in de oven kun je ook mais klaarmaken.

MAIS KLAARMAKENMais koken

Doe de kolven mais in heet water en zet dit op het vuur, laat dit 7 minuten koken. Voeg verder niets toe, zout toevoegen tijdens het koken maakt de mais taai. Wanneer de mais gekookt is, kun je zout toevoegen en een beetje boter.Mais klaarmaken door te koken is de gemakkelijkste manier.

Mais klaarmaken door te stomen

Je kunt mais klaarmaken door te stomen, wat de favoriete gezonde manier is volgens foodblogger Smaakboot. Doe ze in een kook netje en hang deze boven de stoompan. Laat het geheel ook gemiddeld 7 minuten stoven. De mais is dan gereed om te eten, beetje boter en zout toevoegen en de mais is klaar.

mais kolf en kom

Mais klaarmaken in de oven

Je kunt mais ook in de oven bereiden. Je pakt de maiskolven netjes in aluminiumfolie en legt deze op een braadschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de oven 10 minuten is voorverwarmd kun je de braadschaal in het midden van de oven plaatsen. Na ongeveer 15 minuten de pakketjes mais keren en nog eens 15 minuten stoven. Daarna is de mais gereed om te eten.

Mais op de barbecue

Dit gaat eender als in de oven. Leg de ingepakte maiskolven op de barbecue en draai deze regelmatig. Na 30 minuten is de mais gereed om te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.