Mais bereiden

Mais is op verschillende manieren te bereiden.

Mais bereiden 1:

Mais kun je koken. Kook de mais ongeveer 7 minuten in kokend water, zonder toevoegingen. Daarna uit het water halen, een beetje zout en boter toevoegen.

Mais BereidenMais klaarmaken 2:

Mais bereiden kun je door het te poffen. Doe een klontje boter in de pan en voeg de maiskorrels toe. Doe de deksel op de pan, je hoort de korrels ploffen. Dit gaat snel achter elkaar door, wanneer het minder snel gaat, haal dan de pan van het vuur, je hebt popcorn gemaakt! Een beetje poedersuiker of zout erover strooien en smullen maar!

Mais op de barbecue 3:

Je kunt mais bereiden op de barbecue. Pak de mais in met aluminiumfolie en leg deze op de barbecue. Na ongeveer 30 minuten is de mais gaar.

Mais Bereiden BBQMais stoven in de oven 4:

Eigenlijk doe je dit op dezelfde manier als op de barbecue. Pak de mais in aluminiumfolie en bak ze op 200 graden in 30 minuten gaar. Vergeet niet, de oven voor te verwarmen. Mais bereiden in de oven is gemakkelijk en de smaak en vitamines blijven volledig behouden.

Mais bereiden 5:

Je kunt, in plaats van koken, de mais ook stomen. In ongeveer 7 minuten is je mais gaar. Eigenlijk doe je hetzelfde als met koken, alleen is de mais nu niet in het water, maar erboven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.