Is mais gezond?

Mais is gezond

Is mais gezond, wordt weleens gevraagd en daarop kun je met een volmondig ja, antwoorden. Mais bevat heel veel gezonde vitaminen. Daarbij is mais rijk aan zetmeel en mais is ook nog eens geneeskrachtig. Ook is mais rijk aan magnesium. Mais is een probaat middel tegen obesitas. Doordat mais, net als aardappelen en erwten rijk is aan zetmeel, geeft het al snel een vol gevoel, waardoor er niet teveel gegeten zal worden.

Is mais gezond?Is mais gezond of is het een fabel

Mais is gezond, voor mensen die lijden aan een te hoge bloeddruk (meer info daarover kan je hier vinden). Het helpt de bloeddruk te verlagen. Mais bevat ook veel vezels, wat weer goed is voor onze darmen en darmkanker mee doet helpen voorkomen. Ook helpt het de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit komt mede door de vezels die mais bevat. De vezels zorgen voor een goede vertering in de darmen, waardoor de bloedsuikerspiegel niet te snel daalt of te snel omhoog gaat.

Mais voor mijn gezin

Ja, mais is gezond voor iedereen. Het bevat ijzer en mineralen, maar ook vitamines, die we allemaal zo hard nodig hebben. Wanneer je gezond wilt leven, dan hoort mais in je leefpatroon thuis. Is mais gezond voor mijn gezin, dan kun je daarop een volmondig “ja” geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.